Věděli jste, že si můžete z dýně Hokaido nejen upéct lahodný koláč nebo zavařit marmeládu, ale že jde z dýňové dužiny vyrobit také chutné zelí? Pokud se nebojíte nových kulinářských experimentů, rozhodně tuto dýňovou lahůdku vyzkoušejte!

 

Co je k dýňovému zelí potřeba?

  • půl dýně Hokaido
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 cibule
  • máslo, cukr a sůl
  • ocet, kmín

 

Začněte tím, že si dýni Hokaido oloupete a zbavíte všech vnitřních semínek. Samotnou dužinu pak nastrouhejte nebo nakrájejte na co nejmenší kousíčky. Nadrobno nakrájenou cibulku si dejte na pánev a na másle ji zlehka orestujte. K zlatavé cibulce se přidají 2 lžíce hladké mouky a poté přisypte nakrájené kousky dýně Hokaido. Celou směs dochuťte solí a kmínem. Poté dýni podlijte vodou a začněte dusit. Při dušení dýně mějte vždy na paměti, že dýně změkne velice rychle, a proto je dobré ji neustále sledovat, abyste sporák včas vypnuli. Nyní podle vlastní chuti přidejte ocet nebo cukr. Do zelí z dýně Hokaido můžete rovněž nastrouhat kyselé jablko nebo k němu přidat krájený kopr.

Průměrné hodnocení 0 / 5. Hlasovalo: 0


Líbí se vám to? Sdílejte tento příspěvek se svými přáteli!