Věděli jste, že si můžete z dýně Hokaido nejen upéct lahodný koláč nebo zavařit marmeládu, ale že jde z dýňové dužiny vyrobit také chutné zelí? Pokud se nebojíte nových kulinářských experimentů, rozhodně tuto dýňovou lahůdku vyzkoušejte!
Co je k dýňovému zelí potřeba?
- půl dýně Hokaido
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 cibule
- máslo, cukr a sůl
- ocet, kmín
Začněte tím, že si dýni Hokaido oloupete a zbavíte všech vnitřních semínek. Samotnou dužinu pak nastrouhejte nebo nakrájejte na co nejmenší kousíčky. Nadrobno nakrájenou cibulku si dejte na pánev a na másle ji zlehka orestujte. K zlatavé cibulce se přidají 2 lžíce hladké mouky a poté přisypte nakrájené kousky dýně Hokaido. Celou směs dochuťte solí a kmínem. Poté dýni podlijte vodou a začněte dusit. Při dušení dýně mějte vždy na paměti, že dýně změkne velice rychle, a proto je dobré ji neustále sledovat, abyste sporák včas vypnuli. Nyní podle vlastní chuti přidejte ocet nebo cukr. Do zelí z dýně Hokaido můžete rovněž nastrouhat kyselé jablko nebo k němu přidat krájený kopr.