Patříte mezi opravdové milovníky rýže a mohli byste tuto surovinu jíst snad na všechny způsoby? Co takhle přidat do ní kousky dýně Hokaido, která patří mezi vitamíny naprosto nabitou zeleninu, takže uděláte svůj pokrm nejen chutnější a zajímavější, ale také mnohem zdravější! Jak na dýňové rizoto? Recept na jeho přípravu najdete níže.

 

Na 4 porce dýňového rizota budete potřebovat:

  • 1 kg dýně Hokaido
  • 30 dkg rýže Arborio
  • 1,5 l kuřecího vývaru
  • 10 dkg strouhaného parmazánu
  • 7 dkg másla
  • 1 cibule
  • čtvrt litru bílého vína
  • sůl a pepř

 

Celý recept začíná tím, že si na rozehřátém másle osmažíte nadrobno nakrájenou cibuli, ke které přidáte oloupané kousíčky dýně Hokaido. Tuto směs budete opékat asi 10 minut. Poté na pánev přisypte rýži a přidejte bílé víno. Část vína nechte z pánve odpařit. Postupně pak ke směsi přilévejte kuřecí vývar a dohromady vše vařte asi 30 minut. Jakmile se rýže a celá směs uvaří, přidejte na rizoto parmazán a dochuťte ho solí a pepřem.

Průměrné hodnocení 0 / 5. Hlasovalo: 0


Líbí se vám to? Sdílejte tento příspěvek se svými přáteli!