Máte chuť ochutnat novou polévku a zpestřit si tak svůj každodenní jídelníček? Jestliže se chcete stravovat zdravě a každým přijatým jídlem dopřát svému tělu také vitamíny a potřebné látky, rozhodně musíte ochutnat polévku z dýně Hokaido. Protože je receptů na to, jak chutně zpracovat tento typ dýně v dnešní době již nespočet, připravili jsme si pro Vás dva, které patří v českých domácnostech mezi zcela nejoblíbenější. Stačí si tedy už jen vybrat.

 

Dýňová polévka

  • 1 dýně Hokaido
  • olivový olej
  • bazalka
  • citrónová šťáva
  • sůl a kari
  • lžíce kysané smetany

 

Množství ingrediencí záleží u tohoto receptu zcela na Vaší vlastní chuti. Na olivovém oleji osmažíte kostky nakrájené dýně Hokaido, které pak ochutíte kari kořením, podlijete vodou a postupně dusíte až do měkka. Dýni Hokaido rozmixujete, přidáte k ní čerstvou bazalku a citrónovou šťávu, podlijete vše zakysanou smetanou a poté směs osolíte. Polévka z dýně Hokaido může mít samozřejmě mnoho různých úprav a podob.

 

Dýňová polévka s rajčaty

  • 1 dýně Hokaido
  • 2-4 stroužky česneku
  • 2-4 stroužky čerstvého zázvoru
  • 6 loupaných rajčat
  • 1 l zeleninového vývaru
  • olivový olej
  • 3 mrkve
  • půlka čerstvého celeru, bylinky, sůl, pepř, kari

 

Před začátkem vaření dýni rozpulte a lžičkou z ní pečlivě vydlabejte semínka. Dužinu nakrájejte na kostičky. Na olivovém oleji mezitím zpěňte cibuli, ke které přisypete kari, nastrouhaný zázvor a rozdrcený česnek. Zeleninu nakrájejte na kostičky a po několika minutách k nim přidejte i dýni. Poté ke směsi přilijete vývar a vše budete vařit na mírném ohni přibližně půl hodiny. Polévku okořeňte dle vlastní chuti. Můžete do ní přidat i jemně nasekané bylinky.

Průměrné hodnocení 0 / 5. Hlasovalo: 0


Líbí se vám to? Sdílejte tento příspěvek se svými přáteli!