Oblíbili jste si malou dýni Hokaido a chcete si vyzkoušet nejen její podzimní vyřezávání, ale také ji zkusit ochutit a kulinářsky připravit na nejrůznější způsoby? Pak musíte zaručeně vyzkoušet chutné dýňové placičky, které si zajisté zamilují nejen milovníci zdravé výživy.
Co vše je k přípravě placiček potřeba?
- 1 dýně Hokaido
- 350g rýže
- 150g ementálu (nebo sýru podle vlastní chuti)
- 2 mrkve
- 2 vejce
- zeleninový vývar
- jarní cibulka
- strouhanka
Než začnete s přípravou dýně, uvařte si rýži v zeleninovém vývaru a poté ji nechte vychladnout. Dýni Hokaido nemusíte loupat, takže s její přípravou budete mít nejen méně práce, ale také si dýně uchová všechny své vitamíny. Dýni i se slupkou nakrájejte na menší kostičky, nastrouhejte mrkev a cibulku nasekejte na drobné kolečka. Vše následně osmažte na jedné lžíci oleje, podlijte směs 1dl vody a vše poduste až do měkka. Do předem připravené rýže nastrouhejte sýr, přidejte k ní vejce a podušenou zeleninu. Do vytvořené hmoty pak přidejte tolik strouhanky, abyste z ní lehce vytvořili malé placičky. Ty pak smažte opatrně z obou stran až dozlatova a odkládejte je na ubrousek, který z placiček vysaje všechen přebytečný tuk. Placičky z dýně Hokaido jsou zdravé a velmi chutné. Podávat je můžete s bramborovou kaší nebo třeba s čerstvým zeleninovým salátem.