Oblíbili jste si malou dýni Hokaido a chcete si vyzkoušet nejen její podzimní vyřezávání, ale také ji zkusit ochutit a kulinářsky připravit na nejrůznější způsoby? Pak musíte zaručeně vyzkoušet chutné dýňové placičky, které si zajisté zamilují nejen milovníci zdravé výživy.

 

Co vše je k přípravě placiček potřeba?

  • 1 dýně Hokaido
  • 350g rýže
  • 150g ementálu (nebo sýru podle vlastní chuti)
  • 2 mrkve
  • 2 vejce
  • zeleninový vývar
  • jarní cibulka
  • strouhanka

 

Než začnete s přípravou dýně, uvařte si rýži v zeleninovém vývaru a poté ji nechte vychladnout. Dýni Hokaido nemusíte loupat, takže s její přípravou budete mít nejen méně práce, ale také si dýně uchová všechny své vitamíny. Dýni i se slupkou nakrájejte na menší kostičky, nastrouhejte mrkev a cibulku nasekejte na drobné kolečka. Vše následně osmažte na jedné lžíci oleje, podlijte směs 1dl vody a vše poduste až do měkka. Do předem připravené rýže nastrouhejte sýr, přidejte k ní vejce a podušenou zeleninu. Do vytvořené hmoty pak přidejte tolik strouhanky, abyste z ní lehce vytvořili malé placičky. Ty pak smažte opatrně z obou stran až dozlatova a odkládejte je na ubrousek, který z placiček vysaje všechen přebytečný tuk. Placičky z dýně Hokaido jsou zdravé a velmi chutné. Podávat je můžete s bramborovou kaší nebo třeba s čerstvým zeleninovým salátem.

Průměrné hodnocení 0 / 5. Hlasovalo: 0


Líbí se vám to? Sdílejte tento příspěvek se svými přáteli!