Chcete-li vyzkoušet netradiční recept, který je nejen velmi chutný, ale také velmi zdravý, rozhodně musíte zkusit připravit guláš z dýně Hokaido! Jedná se o snadný recept, který zajisté zvládnou připravit i začínající kuchaři.
Co budete ke guláši potřebovat?
- ¾ dýně Hokaido
- 5 cibulí
- půl kg brambor
- 2 lžičky cukru
- 4 lžičky sladké papriky
- ¼ muškátového oříšku
- 3 kousky bobkového listu
- 5 sladkokyselých okurek
- 3 lžičky octa
- 1 kelímek šlehačky nebo smetany na vaření
- drcený kmín
- rozmarýn
- majoránku
- sůl a pepř
- vodu a olej
Vaření začíná tím, že si nadrobno nakrájíte a poté na oleji orestujete cibulku. Jakmile získá zlatavou barvu, posypte cibulku kmínem, sladkou paprikou, muškátovým oříškem a třemi lžičkami octu, nakonec ke směsi přilijte ještě 800ml vody. Mezitím oloupejte brambory, které poté nakrájíte na kostky a přidáte do hrnce. Ke směsi můžete podle vlastní chutě přidat také nastrouhané okurky. Vše poté dáme dusit. Nyní přichází na řadu dýně, kterou si oloupete a vyberete z ní všechny vnitřní semínka. Dužinu nakrájíte stejně jako brambory na malé kostky, které pak vložíte do hrnce a osolíte. Teď zbývá pouze dolít vodu, aby byly jak brambory, tak dýně zcela ponořené. Do hrnce pak přidejte 3 kousky bobkového listu a rozmarýn. Guláš nechte dusit přibližně 40 minut. Vše co nyní musíte udělat, je dýňový guláš správně dochutit zbylými ingrediencemi.