Hokaido je dýně, která je známá především svou vynikající sladkou chutí, která se výborně hodí pro výrobu marmelády, koláčů, perníků, ale i džusů! Dýňový džus je skvělý způsob, jak se v horkých letních dnech příjemně osvěžit a navíc dodat svému tělu všechny potřebné vitamíny a minerály. Příprava dýňového džusu není nijak náročná, a proto ji zvládne snad opravdu každý.

 

Co budete k výrobě dýňového džusu potřebovat?

  • přibližně 10l vody
  • 6kg dýně Hokaido
  • 1kg cukru
  • 3 lžičky kyseliny citrónové
  • 4cl citrónové šťávy
  • 1 láhev sirupu

 

Nejprve si oloupejte dýni Hokaido, zbavte ji všech vnitřních semínek a nakrájejte dýni na malé kostičky. Tyto kostky pak vložte do mísy a zalijte je 2,5 litry vody, kterou smíchejte s citrónovou šťávou a citrónovou kyselinou. Takto pak nechte dýni odpočívat celých 24 hodin. Další den si dýni vložte do hrnce a pomalu ji začněte vařit. Jak dlouho dýni vařit v tomto případě není nijak důležité, jedná se hlavně o to, aby dýně změkla a poté se dala snadno rozmixovat. Vychlazené pyré budete cedit přes drobné síto, abyste získali co nejvíce tekutin. Směs poté povařte s 10l vody, ve kterých rozmícháte láhev sirupu. Vše si pak přelijte do předpřipravených lahví. Džus z dýní Hokaido můžete sterilizovat, a tak Vám vydrží klidně i rok. Pokud se sterilizaci chcete vyhnout, vydrží Vám čerstvý džus přibližně jeden týden.

Průměrné hodnocení 0 / 5. Hlasovalo: 0


Líbí se vám to? Sdílejte tento příspěvek se svými přáteli!