Vypěstovali jste si na zahradě svou vlastní dýni Hokaido a nyní přemýšlíte, jak s ní vlastně naložíte? Pokud si na ní chcete pochutnávat ještě za několik měsíců, je ideálním řešením udělat si z dýně speciální dýňový džem, na kterém si pochutnají zajisté jak děti, tak dospělí.
Co budete na dýňový džem potřebovat?
- dýni Hokaido
- 100g jablek nebo hrušek
- 2 hrnky cukru
- 1 vanilkový cukr
- celou skořici
Dýni Hokaido si uvařte do měkka a následně pečlivě rozmixujte. Do tohoto pyré pak přidejte cukr a ovoce nakrájené na malinké kostičky. Vše společně povařte na mírném ohni, za stálého míchání přibližně 20 minut. Horký džem pak nalijte do předpřipravených, umytých a pečlivě vysušených zavařeninových sklenic. Do každé sklenice přidejte pro chuť tyčinku skořice a pak sklenici pečlivě zavíčkujte.