Povedlo se Vám na zahrádce vypěstovat vlastní dýni Hokaido a teď přemýšlíte, jak si ji správně kulinářsky vychutnat? V tom případě musíte rozhodně upéct jednu ze dvou dýňových bábovek, které si zajisté zamiluje celá Vaše rodina.

 

Dýňová bábovka

  • 500g dýně Hokaido
  • 400g polohrubé mouky
  • 200g cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 lžíce kakaa
  • 1 sklenička oleje
  • 2 vejce

 

Jako první krok musíte oloupat dýni Hokaido, zbavit ji všech semínek a její dužinu nahrubo nastrouhat. Poté nastrouhanou dýni smíchejte s moukou, cukry, vejci, práškem do pečiva a olejem. Celou směs pečlivě promíchejte, než se z ní vytvoří těsto. Mezitím si vymažte či vysypte formu na bábovku, ideální je použít kokos, mouku nebo strouhanku. Poté do formy nalijte polovinu těsta a do druhé poloviny přidejte ještě před nalitím kakao. Velmi snadno tedy upečete dvoubarevnou a přitom zdravou bábovku, na které si zajisté pochutná celá rodina. Bábovku dejte péct do předehřáté trouby.

 

Buchta z dýně Hokaido

  • 2 hrnky nastrouhané dýně Hokaido
  • 2,5 hrnku polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1 hrnek mléka
  • 2 hrstky lískových ořechů
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1,5 prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 lžíce medu
  • 3 vejce
  • ¾ Hery

 

Dýni si očistěte, nastrouhejte na jemné kousíčky a odeberte množství potřebné pro recept. Ořechy nasekejte nahrubo a místo Hery můžete do receptu použít hrnek oleje. Poté vejce spolu s tukem ušlehejte do pěny, do které postupně budete přidávat všechny ostatní suroviny. Pokud se Vám zdá těsto příliš husté, přidejte do něj trochu mléka. Celé dýňové těsto pak vylijte na plech vyložený pečícím papírem a rovnoměrně ho rozetřete. Troubu si předehřejte na 175°. Buchta se peče přibližně 25 minut. Po vychladnutí jí můžete polít čokoládovou polevou a ozdobit barevným sypáním nebo třeba kousíčky sušené dýně.

Průměrné hodnocení 0 / 5. Hlasovalo: 0


Líbí se vám to? Sdílejte tento příspěvek se svými přáteli!